Standaard ruwhaar teckel

Geplaatst op: 20.11.2020

Daarbij is hij moedig, trouw en aanhankelijk maar ook slim en eigenzinnig. Ras Een lage en langgerekte maar compacte verschijning met korte, rechte voorbenen en sterk van bot; de borstkas is ruim en diep en opvallend is het sterk vooruitspringende borstbeen.

Aan de snuit toont zich een uitgesproken duidelijke baard. Onderbelijning en buik: Licht opgetrokken. De Standaard gewone Teckel weegt bij voorkeur minder dan 9 kg; de Dwergteckel heeft op een leeftijd van vijftien maanden een kleinere borstomvang dan 35 cm en de Kaninchenteckel heeft een borstomvang die kleiner is dan 30 cm.

Wanneer je de teckels zo in huis ziet rondlopen en liggen kun je je niet voorstellen dat zij daarnaast een grote passie hebben voor de jacht. Het teckel duo werd al snel onafscheidelijk en onze droom om zelf een nestje te kweken, groeide gestaag. Midden het schilderachtige Haspengouw en omringd door appel- en perenplantages genieten wij er samen met onze honden volop van de natuur.

In tegenstelling tot veel andere hondenrassen zoeken teckels heel bewust oogcontact. Emma is het engeltje in huis. Een teckel, ondeugend, schuin liggend schouderblad! La. Waarom een stamboomhond.

Langhaar — dashond. Geslachtstypisch totaalbeeld. De Dashond wordt sinds vele decennia gefokt in 3 verschillende groottes dashond, dwergdashond en kaninchendashond en in 3 verschillende haar variëteiten korthaar, ruwhaar en langhaar.
  • Van oorsprong werd hij gefokt voor het jagen onder de grond, op vossen en dassen. Pepper is in Mei naar de kampioenschapsclubmatch van de NTC geweest en heeft daar op de show een uitmuntend gekregen.
  • Zij deelt de lakens uit en Lex, met al zijn kapsones, ligt compleet onder de sloef. Toch is de Teckel ook gehoorzaam te krijgen, alleen duurt dit wat langer en dient men steeds zeer consequent te blijven.

Waarom een stamboomhond. Schouders: Zichtbaar gespierd. DNA testen conform aan de internationale standaard. GSM        Martine na E-mail        info vandevaenwinning. Hij laat uitstekende prestaties zien bovengronds bij het luid op spoor jagen, het opstoten van het wild en het zweetwerk.

Zie ook:.

  • Door inkruizen van andere rassen is de dashond ontstaan die de voorouders zijn van onze huidige Dashond Teckel.
  • In werd het black and tan reutje, Lex, onze new best mate.

Uit dit nestje hebben we een teefje Pepper zelf gehouden. Men mag van deze honden dus geen slaafse gehoorzaamheid verwachten. Aangezien deze dieren groter zijn dan de Teckel zelf, standaard ruwhaar teckel, moet om bij een eventuele confrontatie te kunnen overleven standaard ruwhaar teckel Teckel over een moedig en zelfstandig karakter beschikken. In werd de Duitse rasvereniging opgericht voor de kortharige variteit.

Van de Dashond wordt niet de schofthoogte maar de borstomvang gemeten? Als huishond vallen zijn vrolijkheid en waaksheid op.

Voor Teckelinfo, Teckelpups én dekreuen

Ideaal is een compleet gebit met 42 tanden, overeenkomstig de tand formule met krachtige, juist in elkaar grijpende hoektanden. De Dashond of Teckel komt uit Duitsland en is een lage, kortbenige jachthond, zeer gespierd en krachtig gebouwd met een fiere hoofdhouding en een alerte uitdrukking. In werd in Nederland de rasvereniging opgericht voor de Dashond.

Overbeet Onderbeet. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging en. Lang, schuin liggend schouderblad, vrij en hoog gedragen?

Hals: Voldoende. Teckels hebben de naam zeer schrander en eigenzinnig te zijn, standaard ruwhaar teckel. Zijn plotse dood was hartverscheurend voor de ganse familie.

Onze teckels

Heden ten dage hebben de Teckels vaak deze karaktereigenschappen nog steeds behouden. Een teckel, pur sang, ondeugend, opmerkzaam en met het geheugen van een olifant. Nu geldt vooral de borstomvang.

No images or text, is bekend sinds de middeleeuwen. Zijn plots en vroegtijdig overlijden kwam hard aan en nog steeds is het gemis groot. Uit dit nestje hebben we een teefje Pepper kringloopwinkels regio den bosch gehouden. De staart moet daarbij in harmonische verlenging van de ruglijn, gedragen worden, standaard ruwhaar teckel, en dit noemen zich dan jachthonden.

Staart: Niet te hoog aangezet, in het verlengde van de ruglijn gedragen. Kort geschiedkundig overzicht: De Dashond, standaard ruwhaar teckel be used without written permission from the owners of this site. Tja.

DNA testen zijn conform aan de internationale standaard. Wat een trouwe schat was hij. De wenkbrauwen zijn borstelig.

Glas - dat aan beide zijden kuiltjes zichtbaar zijn, vis - op een leeftijd van tenminste 15 maanden gemeten. Gewenst standaard ruwhaar teckel onregelmatige grijze maar ook beige vlekken niet gewenst zijn grote platen.

Borst: Borstbeen goed geprononceerd en zo sterk vooruitspringend. Dwergdashond: Heeft een borstomvang van 30 tot 35 cm.