Vogelvoer maken met frituurvet

Geplaatst op: 06.03.2021

Stap 7. Gratis online cursus Tuinvogels in Nederland. Giet het nog warme vet- met zadenmengsel in een bloempot, leeg melkpak, conservenblikje, glas of andere container en laat het daarin stollen.

Roer ze goed door het vet heen. Zorg wel dat je er ook een stevige katoenen draad inhangt, zodat je de bol straks ergens aan kan ophangen. Is dat er niet dan kun je zelf ijsblokjes of ijspegels kleinslaan in kleine scherfjes die de onze gevederde vriendjes dan kunnen oppikken met hun snavel.

Zo heeft de vogel gelijk een zitplekje om te eten! U ontvangt meteen de eerste vogelles per mail.

Schrijf u in voor gratis cursus. Let wel: het frituurvet moet zowel ongebruikt als ongezouten zijn. Hieronder vind je voorbeelden van allerlei creaties. Reacties hallo. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes.

U kunt het afgekoelde vet met zaden ook in stukjes snijden en op een voederplank leggen. Met het gevolg dat na twee dagen mijn pot alweer leeg is dank zij de spreeuwen. Stap 7.

Bijvoeren is geen probleem

Hang de vetbollen dan op minimaal 1,5 meter boven de grond op je balkon of aan een boom. Het is extreem simpel, leerzaam voor jezelf en voor je kinderen en het kost amper tijd.

Het vet moet ongebruikt en ongezouten zijn. Gebruik ongeveer één deel frituurvet of kokosvet op één deel zadenmengsel , het luistert niet heel nauw.

Daarom is dit soort vet voor vogels goed bruikbaar. Leg daarin, voordat de brij stolt, een stevige katoenen draad die ruim uitsteekt. Welke vogels eten wat?

De kokosnoot hoeft u niet te verwijderen, hang hem zo op. Home CreaKids Vetbollen maken. Tel dan het vogelvoer maken met frituurvet jaar. Doe dit voordat het vet gaat stollen. Het kan dus helemaal geen kwaad om de vogels extra te verwennen. Stap 3.

Deel deze pagina

Leuk om te schaatsen, maar niet voor de vogels die alweer bijna dachten aan de lente. Vetbollen kun je overal kant-en-klaar in de winkel kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken!

Vogels en de wet Wet- en regelgeving Soortbescherming Gebiedsbescherming Kom zelf in actie Veelgestelde vragen.

Beste Janien, het kan komen door het soort vet dat je gebruikt hebt? Neem online contact met ons op. Laat je inspireren en ga aan de slag.

Vogelvoer maken met frituurvet om te schaatsen, maar niet voor de vogels die alweer bijna dachten aan de lente? Home CreaKids Vetbollen maken. In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen?

Gezond vet?

Voor dit recept kun je vogelzaad kopen voor tuinvogels of een eigen menu samen stellen. Hoe voer je vogels? Geen plastic, want dat smelt.

Bijvoeren is geen probleem Bijvoeren van vogels kan geen kwaad volgens de vogelbescherming. Welke vogels eten wat. Inmiddels woont en werkt hij in New York en vandaar doet hij nu ook verslag van stadstuinieren en daktuinieren met een Amerikaanse blik. Tip Koolmees voert pimpelmeesjes, hoe zit da. Reacties hallo. Bescherm onze boerenlandvogels. Neem online contact vogelvoer maken met frituurvet ons op. Bij voorbaat dank.

Een goede tip is om een stokje of bijvoorbeeld een spijker aan het einde te knopen en op de bodem of bovenkant te leggen zodat de draad minder makkelijk uit de bol schiet als je hem straks ophangt. Vloeibare olie zoals olijfolie is voor vogels niet geschikt. De vorm komt dan vanzelf los.

Home In mijn tuin Vogels voeren. Laat je inspireren en ga aan de slag.