Sluierstaart ligt vaak op de bodem

Geplaatst op: 12.01.2021

Kun je vragen wat zij voor advies hebben. Ik heb een moor die op de bodem ligt als er al wat NO2 in watertje zit terwijl de rest gewoon zijn gang gaat. De bedoeling is om er Koi's en steuren in te houden.

Uitwendige kenmerken zoals verdikkingen, tumoren, parasieten of schimmels helpen bij de diagnose. Ik heb het met mijn goudvissen gehad. Re: Vis ligt op bodem stil. Een ding is zeker, stress is de belangrijkste veroorzaker van visziekten lees: slechte leefomstandigheden zoals waterwaarden, huisvesting en vis— en voerkeuze!

Groetjes Dierentuin. Ook de temperatuur van je water.

Kun je vragen wat zij voor advies hebben. Soms wisselt hij van zij. Treedt er geen verbetering op dan kan een dierenarts die gespecialiseerd is in vissen enkele kwartssteentjes in de buikholte inbrengen, waardoor de vis weer in evenwicht kan zwemmen. De gevolgen laten zich wel raden. Ongewenst groepsgedrag bij discusvissen, is gemakkelijk te voorkomen.

Red cap heeft een verdikte kophuid en is te herkennen aan zijn witte lichaam met rood hoedje en word 30cm met staart. Voor het uitsluiten van een te lage zuurstofgehalte van het water is een O2 test noodzakelijk Zuurstof meting. Op het moment dat de vis omlaag zwemt zullen de gassen in de zwemblaas, door de toenemende omgevingsdruk, in volume afnemen.
  • Ik heb een aquarium van liter en koop ook regelmatig nieuwe plantjes.
  • Heb al jaren aquariums en had een keer nieuwe vissen gekocht. Soms wisselt hij van zij.

Treedt er geen verbetering op dan kan een dierenarts die gespecialiseerd is in vissen enkele kwartssteentjes in de buikholte inbrengen, waardoor de vis weer in evenwicht kan zwemmen. Omdat onze vijver niet zo diep is, moeten we voor de Koi's verwarming aanschaffen. Symptomen van zwemblaasproblemen bij de vis Zwemblaasproblemen zijn op zich makkelijk te herkennen. Ze moest het visje in de zak laten en zo in het aquarium laten drijven. Voer enkele gekookte, ontvelde en geplette erwten.

Jolliegirl Berichten: Geregistreerd: Ze leven dus nogsteeds. Positie drijfvermogen opstijgen Op het moment dat de vis omhoog zwemt zullen de gassen in de zwemblaas in volume toenemen door de afnemende omgevingsdruk wet van Boyle. In de meeste gevallen zal het visje met de slechtste conditie de eerste verschijnselen vertonen.

Een week geleden begon de derde ook. De aquarium discussieplein voor aquarianen met tropischevissen! Nogmaals excuses.

Positie drijfvermogen (opstijgen)

De vis moet te veel inspanning leveren om op locatie te blijven, bovendien wordt het zwemen bemoeilijk door een onbalans van de vis. Ik zie ook heel veel minuscule lucht belletjes waardoor de stroming goed waarneembaar is. Behandeling Therapie van overvulde zwemblaas bij vissen Er zijn meerdere behandelingen mogelijk, deze mogen niet gelijktijdig worden toegepast. Options Open in popup.

Hoeveel wat en hoevaak je ze voert? Gepost door Duts op Veel beplanting langs de achterwand en zijwanden van het aquarium zullen ze fijn vinden. Hallo mijn telescoopoogdie zwemt de heletijd naar het oppverlakte de bovenkant van de aquarium dus wat kan er zijn en wat kan ik doen, sluierstaart ligt vaak op de bodem. Een eigen tropisch zoetwateraquarium hebben is leuk!

Negatie drijfvermogen (afdalen)

Na het lezen van dit forum twijfel ik hier aan. Dat is nu niet echt bepaald sterke stroming. Met andere woorden, het zwaartepunt van de vis ligt op een verkeerde plaats met als gevolg dat: de kop van de vis naar beneden wijst kopstaander de kop van de vis naar omhoog wijst de buik van de vis wijst naar boven topzwaar Bij al deze afwijkingen geldt dat er geen actieve zwembewegingen te zien zijn!

Er kunnen nitriet of ammoniak pieken komen die de nodige problemen geven. De vissen kwamen ook uit water op kamertemperatuur. Is dit vreemd. De goudvissen zullen de dikkere sluierstaarten aanzien voor kuitrijpe vrouwtjes en jagen zo de sluier de dood in.

Volgens mij had vroeger iedereen kool in het sluierstaart ligt vaak op de bodem. Mocht je er nog meer hebben stel gerust. Ik heb het water ververst en ga vanaf nu de filter alleen af en toe uitspoelen.

Zoeken in deze blog

Bericht door amber98 » 03 mei Linda schreef: Volgens dit topic heeft hij telescoopogen in een 50 cm bakje viewtopic. Maak je de filter echt goed schoon of spoel je die lichtjes uit? De bedoeling is om er Koi's en steuren in te houden. Het is dus erg belangrijk dat de vis onder optimale omstandigheden wordt behandeld.

Verlichting boven het aquarium is wenselijk voor de groei van de planten en de vissen. Ik denk zelf dat het gedrag is. Is gratis en je weet gelijk of en wat er mis is.