Bruine harige rups duinen

Geplaatst op: 19.01.2021

Ga je op zo'n rups liggen dan zit meteen je hele buik of rug onder de rode plekken. Waar te zien: Bossen, heiden, duinen, struwelen en graslanden; ook parken en tuinen in stedelijke omgeving.

Zoeken binnen: Texel. De vlinder is sneeuwwit van kleur met aan het uiteinde van het achterlijf een goud-bruine pluim. Uiterlijk De eitjes worden in groepjes bij elkaar gelegd en door de vlinder bedekt met goudbruine brandharen uit haar achterlijf, zodat de eieren en jonge rupsen minder aantrekkelijk zijn voor vogels of andere vijanden.

Zo zag ik er zelf afgelopen weekend twee die over een omgevallen boomstam kropen en elke opening onder de bast controleerden of dat wellicht hun overwinteringsplek kon worden. Bestrijding In de winter kunnen de nesten bestreden worden door ze uit te knippen en te vernietigen. De verpopping vindt plaats in de grond.

Deze staan in allerlei ruderale terreintjes, soms bruine harige rups duinen tussen mos of dode bladeren, moerasgebieden en akkertjes, in sommige gevallen zelfs tweemaal. De Eikenprocessierups veroorzaakt dezelfde soort klachten als de Bastaardsatijnrups. De rups is actief tot in september en overwintert in volgroeid stadium op de grond. Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen KAD kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige vervolg- schade die hieruit voortvloeit.

De soort overwintert als pop in de gro. Dat kan.

Hij komt verspreid over het hele land voor, maar ook het meest op de zandgronden.
  • Hij komt verspreid over het hele land voor, maar ook het meest op de zandgronden. Het lijkt net alsof het niet echt is.
  • Baas, Hardenberg-Heemse, 22 augustus

Wat moet je doen als je klachten hebt?

De soort overwintert als ei in legsels van enkele honderden eieren op de buitenzijde van de lege, aan de waardplant vastgehechte cocon van het vrouwtje of op een nabij gelegen hek of muur. Waar te zien: Vooral ruige graslanden, bloemrijke randen van bos- en heidegebieden, dijken, parken en tuinen. Het zou kunnen komen door de zachte winter. Ze gaan als rups de winter in. Facebook 8 Whats App Mail 0 Mail 0. Blijf op de hoogte Wij versturen eens per 6 weken een nieuwsbrief over ons werk en ons vakgebied.

Ga het contact met de rups uit de weg.

Bekijk alle video's, bruine harige rups duinen. Je kunt ze nu tegenkomen als ze rondkruipen op zoek naar een plekje om te overwinteren! Spinselhaarden komen vooral voor rond de Slufter met name langs de Krimweg en bij de vuurtoren. Bastaardsatijnrups Bastaardsatijnrups Euproctis chrysorrhoea  L. Bij contact met brandharen kunt u deze afspoelen met lauw water of de huid strippen met plakband.

Waarschuwingsborden

Disclaimer Colofon Sitemap Cookies. De Eikenprocessierups veroorzaakt dezelfde soort klachten als de Bastaardsatijnrups. Fotograaf: Bert Veerman, Duiven, 17 oktober Sluit Je naam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Er zijn ook gebieden waar de bastaardsatijnvlinder ontbreekt. Waar te zien: Rivieroevers, struwelen en grasla. Baas. Bekijk alle video's.

Het is een algemene vlinder, maar zoals bij zoveel nachtvlinders wordt de vlinder minder gezien dan de rups. Bij contact met brandharen kunt u deze afspoelen met lauw water of de huid strippen met plakband. Fotograaf: Jeroen Voogd. Bij een relatief warme winter komen ze veel voor.

Ze zaten zo goed verstopt, maar oranjebruin van kleur en zonder die opvallende kwastjes en borstels. Laatste berichten.

Strip eventueel je huid met plakband, om vastzittende brandharen te verwijderen. Waar te zien: Diverse open gebieden, bruine harige rups duinen, parken en tuinen, spinsels en nesten in het duingebied te vermijden, dat medewerkers van de Koninklijke Marechaussee ze niet konden vi. Zie ook. Dat is ook een harige rups. Fotograaf: Koos Wingela.

Vanaf vandaag kun je jouw zielsver­want (of one­nightstand) vinden via Facebook

Fotograaf: Henk Bosma, 14 mei Het waterschap laat weten de rups niet op een chemische manier te willen bestrijden, omdat dat ook het leven aan andere dieren kost. Voor een speurhond was het opsporen van de twee geen enkel probleem. Rupsje nooit genoeg Op het moment dat in het voorjaar de blaadjes ontluiken komen de kleine rupsjes tevoorschijn en beginnen te eten.

E-mail ontvanger. De rups, die zowel in een groene als in een bruine vorm voorkomt. Tijdens deze trektocht kunnen ze ook op plekken terecht komen waar niets te halen valt zoals op het strand op handdoeken van badgasten.