Gestopt met pil lang niet ongesteld

Geplaatst op: 20.11.2020

Over het algemeen is je cyclus het eerste halfjaar nadat je bent gestopt met de pil onregelmatig. Mjjn libido is weer normaal geloof ik ipv zeer laag. Maar weet: er is dus geen precies moment waarop je weer voor het eerst menstrueert nadat je bent gestopt met de pil.

Er komt dan geen eicel vrij uit je eierstokken. Ik weet alleen nog niet zo goed hoe mijn vriend het vind hahaha wij hebben beide wel echt een enorme hekel aan condooms namelijk.. Deze bijwerking valt na het stoppen weer weg. Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar het makkelijkst is om te stoppen als je klaar bent met je strip.

Dan word je er door overvallen waarschijnlijk. Rond dag 14 van de cyclus komt de rijpe eicel uit de eierstok. Na het stoppen van borstvoeding kan het een aantal weken, maar ook maanden of zelfs een jaar duren voor je weer ongesteld wordt.

Ik slik deze pil nu en heb nagenoeg geen last van migraine. Nu ben ik 24 en dus ook 10 jaar aan de pil. Nog altijd last van puistj. Akkoord en doorgaan Cookie-instellingen wijzigen. Maar ik wil niet meer terug naar me zo depri en lusteloos voelen met de pil? Babykalender Hoe oud is je baby.

Selina - 08 dec. Hoofdpijn die samengaat met misselijkheid, vlekken voor mijn ogen en steken achter mijn ogen.
  • Voor mij voelt het alsof ik een groot geheim met me meedraag, als een soort binnenpretje. Verder wist ik niet dat de hormonen ook invloed kunnen hebben op je ontlasting.
  • Ik overweeg ook om te stoppen omdat ik zeker ook een kinderwens heb.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ook van het libido herken ik nu heb ik veel vaker zin iets wat daarvoor er eigenlijk helemaal niet was. De kans zit er dik in dat je twee tot vijf! Hoi, ik herken het probleem! Toen ben ik aan de prikpil gegaan tot mijn 23e. Iris - 15 dec. Ik vond het gewoon een fijn idee.

  • Al sinds mijn 14e slik ik de pil.
  • De reden dat menstruatie onregelmatig is of je niet menstrueert die steeds vaker voorkomt, is door PCOS.

Als de menstruatie tijdens de vruchtbare leeftijd een tijdje uitblijft, betekent dat niet dat u niet meer vruchtbaar bent. Zo ook mijn lovehandles dat vet aan de zijkant van mijn heupen! Wat is het Wat is ongesteld zijn menstruatie! Ik probeer zeker op refugee start force gewicht te letten.

Met mijn libido merk ik ook al een beetje verschil, nu krijg ik wel een stuk sneller zin. Ik begon al heel jong aan de pil 12 omdat ik zo ziek werd van mijn menstruatie, gestopt met pil lang niet ongesteld.

Antwoord van de apotheker

Ik ben de pil ook echt zat! Het is een computertje wat je temperatuur s ochtends bijhoudt en zo berekend op welke dagen je vruchtbaar bent en dus extra bescherming nodig hebt. Dat is meer dan genoeg bij ons aanwe.

Lees hier mijn hele verhaal. En hoe snel ben je daarna vruchtbaar. Bent u in de overgang en is de menstruatie een jaar lang weggebleven. Zeker als hakan ostlundh volgorde het niet zomaar en altijd hoeft te merken, gestopt met pil lang niet ongesteld. Wat uiteraard ook een reden kan zijn om te stoppen met de pil: je wilt graag zwanger worden.

Als je met de pil stopt, kun je last krijgen van bijwerkingen of ontwenningsverschijnselen.

243 reacties

Ik heb namelijk getest met ovulatietesten en die bleven volledig blanco, dus geen fijn of bleek streepje, helemaal niets behalve de testlijn. Bij de onderzoeken werden er een uitstrijkje gemaakt en een inwendige echo. Op 2o september, 2 dagen voor jou, kreeg ik mijn laatste ontrekkingsbloeding.

Op 10 december om precies te zijn; sinds dien merk ik al goede verschillen. Ik werd ook laat voor het eerst ongesteld. Korting op vakanties. Je hoeft je dus niet meteen zorgen te maken. Al heb ik soms nog wel eens maanden dat ik 6 dagen over tijd ben. Uiteindelijk toch de keus gemaakt om te stoppen. Lees hier mijn hele verhaal, gestopt met pil lang niet ongesteld.

Redenen om te stoppen met de pil

Mijn cyclus is eigenlijk altijd onregelmatig geweest; ik dacht dat alles gewoon nog op zijn plek moest vallen maar waarschijnlijk is het al die tijd de pcos geweest. Sara - 08 dec. Is de zwangerschapstest negatief maar heb je toch nog het vermoeden dat je zwanger bent?

Ze maken daarnaast het slijm in de ingang van de baarmoeder dikker, waardoor zaadcellen sperma daar moeilijker doorheen kunnen komen. Rug klachten, hoofdpijn alles wat je maar kan verzinn?

Ik wilde dus graag enkele maanden voordien al ontpillen.