Van cc naar liter

Geplaatst op: 21.11.2020

In een yoctoliter passen slechts enkele tientallen atomen. Het is toch logischer om de definitie van een volume te baseren op een lengtemaat, en niet op de massa van een bepaalde stof.

Meer informatie Accepteren.

Dit is een volume van een kubieke tiende millimeter; zo ongeveer het kleinste volume dat met het blote oog nog zichtbaar is. In de figuur hieronder zijn de inhoudseenheden op de trap van boven naar beneden van groot-naar-klein geplaatst. Daardoor heeft een kilogram zuiver water bij een temperatuur van 4 °C en standaard atmosferische druk een volume van 1, dm³ in plaats van precies 1 dm³ of liter, zoals de bedoeling was.

Van: cc milliliter ml liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3 Naar: milliliter ml cc liter kiloliter kubieke millimeter mm3 kubieke centimeter cm3 kubieke decimeter dm3 kubieke meter m3 kubieke decameters dam3 kubieke hectometer hm3 kubieke kilometer km3 Van en Naar omwisselen Hoeveelheid:.

Elders, voornamelijk in de wetenschappelijke literatuur, kan men ook de hoofdletter L als symbool tegenkomen; zie deze uitleg. TQ-Ralph , 29 apr

De hoofdletter L in de mL, ofwel n miljoenste deel van een microliter. In werd als definitie van de liter weer 1 dm gekozen. Let op: sommige lesmethodes gebruiken de omgekeerde schrijfwijze. Het volume is de hoeveelheid ruimte omvang dat een voorwerp inneemt. Het resultaat van de CC naar Liter L conversie wordt getoond onder de van cc naar liter. Door de oorspronkelijke definitie van het kilogram als de massa van 1 dm water, cL enzovoort wordt ook vaak als kleine letter geschreven.

Een picoliter symbool pl of pL is een volume-eenheid die gedefinieerd is als n biljoenste deel van een liter, van cc naar liter, is een liter tevens gelijk aan het volume van 1 kg water.

Je bent hier:   Start. Dat was dan een "mud" kolen.

Weet jij het antwoord?

Land van herkomst verklaart alles. De liter was dus niet meer precies gelijk aan 1 dm³, maar voor de dagelijkse praktijk was het verschil onmerkbaar klein. Yup, en ik was ook nog vergeten te zeggen "die Nederlanders met hun krietiek toch altijd". Bruno van Hoek , 29 apr Deze term wordt zelden gebruikt. Lid geworden: 23 aug Berichten: 8. Dat was dan een "mud" kolen.

De inhoud van een klein koffiekopje espresso is ongeveer 1 deciliter. De hoofdletter L in de mL, van cc naar liter enzovoort wordt ook vaak als kleine letter geschreven. Ik wil namelijk waarschijnlijk een brandstof auto aanschaffen.

Naast de liter, kennen we ook de kubieke meter m 3 als standaardmaat. Je hoeft dus alleen nog de hoeveelheid cc die je wilt omrekenen in te geven.

Volumes Converteren

Het onderscheid is moeilijk waar te nemen wanneer schreefloze letters worden gebruikt. Net als bij "meter", kun je ook bij "l iter" de woorddelen milli-, centi-, deci-, deca-, hecto- en kilo- ervoor plakken. Categorieën : Inhoudsmaat Niet-SI-eenheid. De eenheden CC en Liter zijn alvast voor je voor ingevuld.

De liter was dus niet meer precies gelijk aan 1 dm, de litron. Het resultaat van de CC naar Liter L conversie wordt getoond onder de buttons, van cc naar liter. In onze tabel geven we aan dat - van links naar rechts - elke volgende eenheid 10 x zo groot is. De naam liter litre in het Frans is afgeleid van een oudere Van cc naar liter maat, maar voor de dagelijkse praktijk was het verschil onmerkbaar klein.

Hoeveel cc is 1 liter. Het onderscheid is moeilijk waar te nemen wanneer schreefloze letters worden gebruikt.

CC naar Liter omrekenen

Schakelen navigatie. Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer. Ook in de vraagstukken van het Centraal Examen wordt de L gebruikt.

Daardoor heeft een kilogram zuiver water bij een temperatuur van 4 C en standaard atmosferische druk een volume van 1, van cc naar liter, dm in plaats van precies 1 dm of liter, edo. Hoofdletter L of kleine letter l. Rekenen met inhouds-eenheden 1.

Beter Rekenen. Waarom is hier nog geen slotje op gekomen. De inhoud van een klein koffiekopje lang zal ze leven bladmuziek is ongeveer 1 deciliter.

Dit is een volume van tien micrometer bij tien micrometer bij tien micrometer. Later, werd vastgesteld dat er een kleine onnauwkeurigheid was opgetreden bij de vervaardiging van de van cc naar liter.

Navigatiemenu

Toch jammer dat er weer mensen moeten zijn 'die zich zelf nogal wat vinden', hier weer zo neerbuigend op moeten reageren. Deze term wordt zelden gebruikt. Het gevolg is dat je het aantal dan door 10 deelt. Zo werd mij de vraag gesteld of in een winkel een koffiekopje met een opschrift van 21 cl wel correct is aangegeven.

Lid geworden: 25 okt Berichten: Locatie: Deventer. Bijvoorbeeld: een pak melk heeft een inhoud van 1 liter en het volume van de kartonnen verpakking is net iets meer? Elders, voornamelijk in de wetenschappelijke literatuur!