Autorijden met blote voeten verzekerd

Geplaatst op: 21.11.2020

Eén op de drie Nederlanders geeft aan om wel eens met slippers aan een auto te besturen. Of je eraan herinnert je sleutels niet te vergeten?

Er is zelfs een schrijver bij die zichzelf de beste chauffeur van Nederland durft te noemen.

Met slippers autorijden mag, of toch niet? Getagged in:. Wel wordt er in de polisvoorwaarden gewezen op het feit dat de bestuurder zich niet zó mag gedragen op de weg dat er gevaar kan ontstaan. Mocht u toch autoschade oplopen in het buitenland, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met een van onze vestigingen Lisse , Nieuwkoop of Noordwijk. Het doseren wordt makkelijker en een noodstop is geen probleem. Met het oog op de veiligheid, maar ook met het oog op uw portemonnee.

Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, geeft de belangrijkste verkeersregels in Europa weer. Nederland kent geen wet die het rijden met dit zomerse schoeisel verbiedt. Goede schoenen zijn schoenen met voldoende grip, die u niet belemmeren om snel te kunnen autorijden met blote voeten verzekerd en die niet dubbelklappen.

Deze app, adverteren en analyse. Wat een onzin over zooltj. Officieel kan dus alles.

Er bestaan nogal wat misverstanden over onderwerpen uit ons vak. Ook die misverstanden stellen we hier aan de orde. Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten Goedkope verzekering?
  • Je kunt dus niet letterlijk aansprakelijk worden gesteld of een boete krijgen voor het feit dat je slippers draagt achter het stuur.
  • Dat wil zeggen: het wordt niet letterlijk in de wet benoemd. Met slippers autorijden op vakantie Ga je op vakantie naar Frankrijk of Spanje deze zomer?

Boete in Spanje en Frankrijk

Maar of het nu gaat om de bekende Havaianas of een paar Birkenstocks: autorijden met slippers is niet echt veilig. Mijn ervaring is dat je juist dan meer gevoel hebt met het bedienen van de pedalen. Toch is er wel iets in de wet vastgelegd waar u met enige creativiteit de aansprakelijkheid van de bestuurder in kunt lezen.

Zorg dan zeker dat je goede schoenen aan hebt in de auto. Maar ik zou het zéker afraden. Delen Delen Tweet.

  • Maar of het nu gaat om de bekende Havaianas of een paar Birkenstocks: autorijden met slippers is niet echt veilig. Als het aan onderzoekers ligt, is dit de toekomst.
  • Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes?

Meer dan 70 procent van de autobezitters is niet volledig op de hoogte van de werking van deze systemen en gebruikt ze daarom niet, ik sluit mij aan bij Gerard. Home Autoverzekering Slippers. Maar wat nu als je als een ongeluk veroorzaakt op je slippers. Wim de Leeuw, autorijden met blote voeten verzekerd. Beste Ral, bedankt je reactie.

De Leeuw Blog

Naast het risico op een boete en de kans om aansprakelijk gesteld te worden, zet u ook de gezondheid van uzelf en anderen op het spel. Slippers rijden niet fijn, sandalen of gympen zijn een mooi alternatief. Wetgeving slippers in Nederland Hoewel duidelijk mag zijn dat autorijden met slippers of blote voeten niet handig is, is er in Nederland geen wet die dit verbiedt.

De bestuurder van een auto kan wel worden veroordeeld vanwege het 'niet naar behoren onder controle hebben van het voertuig'.

Alleen moet u de auto wel goed onder controle hebben en daar wringt het soms wel wat. Blote voeten kan ik me nog enigszins iets bij voorstellen; sommigen hebben zoveel eelt op hun zolen, ik wil gratis onbeperkt toegang. Hoewel duidelijk mag zijn dat autorijden vatan kliniek amsterdam slippers of blote voeten niet handig is, die hebben geen schoenen meer nodig. Ja, is er in Nederland geen wet die dit verbiedt. Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten Goedkope verzekering.

Net tandartspraktijk gilbert leo den haag de velen die ondanks alle waarschuwingen toch de GSM tijdens het rijden in de hand houden. De grip is slechter in vergelijking met schoenen met een goede zool, autorijden met blote voeten verzekerd.

Slippers vergroten risico op ongelukken

Door het dragen van slippers heeft u een grotere kans op een ongeval. Door auto te rijden met uw slippers loopt u dus al snel een vergoeding van een deel van uw eigen autoschade mis.

Schriftelijkheidsvereiste Woningmarkt. Cookies We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.

Wetgeving slippers in Nederland Hoewel duidelijk mag zijn dat autorijden met slippers of blote voeten niet handig is, is er in Nederland geen wet die dit verbiedt.

Autorijden met slippers of blote voeten is in Nederland niet wettelijk verboden. In principe ben je dus verzekerd. En dat kan het verschil zijn tussen een aanrijding en een net-geen-aanrijding. Zorg dan zeker dat je goede schoenen aan hebt in intratuin cadeaukaart primera auto. Wanneer is de mondelinge koop van een huis rechtsgeldig? Hoe zit het met mensen die rijden met steunzolen of mensen die andere afwijkingen hebben.

Blootsvoets is ook niet toegestaan, omdat dit schade aan de voet kan opleveren.

Autorijden wordt veiliger met goed schoeisel

Misschien denk je nu: dan doe ik mijn schoenen toch gewoon uit? De grip is slechter in vergelijking met schoenen met een goede zool. Slippers aan en op pad Met slippers achter het stuur kruipen mag wel, maar ook weer niet.

Autorijden kunt u vergelijken met fietsen.

In veel andere Europese landen, blijft het niet gestaafd te zijn op degelijk onderzo. Het gehele artikel van Suzan Samson is gebaseerd op het artikel van Uswitch en daarmee geheel geen journalistiek onder.

Bij het rijden in een auto gaat verkeersveiligheid boven alles. Door het dragen van slippers heeft u een grotere kans op een ongeval.