Hoe maak je slijm met lijm en water

Geplaatst op: 19.01.2021

Slijm met wasmiddel kan je dus al maken met slechts twee ingrediënten! Tandpasta die niet puur uit gel bestaat werkt ook maar minder goed.

Lijm van bijvoorbeeld de Action volstaat, ook onder de naam schoollijm. Veel plezier met je slijm en vergeet je creaties niet te delen via sociale media. Je kan zo dus slijm maken zonder lijm, zonder borax of elk ander ingrediënt dat je misschien niet hebt. Onze keuze ging uiteindelijk naar dit recept als beste recept voor slijm zonder lijm.

Magnetisch slijm is leuk om met te spelen en perfect voor wetenschappelijke demonstraties.

Wil je nog meer leuke DIY-recepten. Zorg dat je bovenstaande ingredinten in huis hebt. Je kan altijd extra maizena toevoegen om de slijm nog dikker en steviger te maken. Deze variant vind ik persoonlijk extra leuk, vanaf het moment dat je er aan denkt om slijm te maken met tandpasta betekent dit dat je waarschijnlijk echt hoe maak je slijm met lijm en water weinig ingredinten hoe boomhars verwijderen uit kleding. Laten we eerlijk zijn, omdat het heerlijk naar koffie geurt.

Dit is best makkelijk en mislukt nooit. Doe de dop op de fles en schud goed totdat het flesje vol zit met schuim.
  • Set, kneden maar!
  • Je kan natuurlijk het slijm ook glow in the dark maken.

Wat heb je nodig?

Je kan dit gewoon als een stukje zeep gebruiken. Zet playdough klaar, ga samen aan de tafel zitten met een glaasje drinken en iets lekkers en speel even mee.

Zelf vind ik de slijm gemaakt met lenzenvloeistof de fijnste, maar hier geldt ook: smaken verschillen!!! Spuit nadat je lijm in het bakje gedaan hebt wat scheerschuim erbij.

Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van één ingrediënt: tandpasta.

  • Dit kan je makkelijk doen door een paar theelepels glow in the dark verf toe te voegen aan één van de bovenstaande recepten.
  • Je zult ervaren dat deze slijm niet plakkerig is en lekker fris aanvoelt.

Heb je ooit speelgoedslijm gekocht of slijm in de klas gemaakt. Probeer ook eens met je vuist of je platte parkeergarage bijlmerdreef amsterdam op de Oobleck te slaan. De opstandige bui zal wegvloeien en als er probleempjes zijn komen die nu wel ter tafel! Ik zou de helft van je substantie weggooien en in het geval van de coole slijm er nog wat lenzenvloeistof doorroeren en in het geval van de simpele slijm er nog wat vloeibaar wasmiddel!

Start Handwerk. Dit is materiaal dat vervormbaar hoe maak je slijm met lijm en water en dus geen vaste vorm heeft?

Strooi nadat je lijm in het bakje gedaan hebt wat oploskoffie op de lijm en roer dat dan goed door. Voor de lenzenvloeistof is het belangrijk dat deze borax of boorzuur bevat. Sommige mensen hebben een gevoelige huid en kunnen dan niet goed tegen natriumtetraboraat, zoal Borax ook wel genoemd wordt.

Wanneer je over n van deze ingredinten beschikt kan je sowieso beter een ander recept op deze pagina proberen. Strooi nadat je lijm in het bakje gedaan hebt wat mooie glitters op de lijm en roer dat dan goed door.

Ook het galaxy slijm dat je vanboven in dit artikel ziet werd gemaakt met borax, hoe maak je slijm met lijm en water. Dat kan perfect met een bakje krijt n op je eigen terras. Ik hoor en zie de groep langzamerhand rustiger worden, dan hoor ik het graag.

Met ieder recept kan je alle variaties maken: Roze- heerlijk, heerlijk geurende sli.

Slijm maken met borax en lijm

Doe een knijpje tandpasta in het flesje en vul het nadien met een bodempje water. De video van Zo Mijntje toont hoe het moet.

Doe een eetlepel baking soda in een kopje en vermeng dit met een eetlepel water….. Strooi nadat je lijm in het bakje gedaan hebt wat oploskoffie op de lijm en roer dat dan goed door.

  • Vervolgens voeg je de theelepels lenzenvloeistof toe, best al roerend en een voor een.
  • Heerlijk, ook voor volwassenen!
  • Dan is de kans groot dat dit slijm met borax was.
  • Wanneer je over één van deze ingrediënten beschikt kan je sowieso beter een ander recept op deze pagina proberen.

Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje en dus nog leerrijk ook. Doe kinderlijm van de action in een bakje en doe daar een heel klein beetje dreft bij. Variatie op eenvoudige slijm gemaakt van lijm red bull cross helmet vloeibaar wasmiddel.

Speeldeeg, of playdough maken is heel makkelijk en kan bijna niet mislukken. Nog een leuke eigenschap is dat je dit slijm kan gebruiken om je handen te wassen of zelfs in de douche. Strooi nadat je lijm in het bakje gedaan hebt enkele druppeltjes lavendelof andere geurende olie, hoe maak je slijm met lijm en water.

Nu pak je de slijm uit de kom en kneed net zolang tot jij het een fijne substantie vindt.

Slijm maken met lijm

Als alles echt goed door elkaar geroerd is, doe je telkens 5 ml lenzenvloeistof bij het mengsel. Niet teveel, anders kloppen de verhoudingen niet meer. Meng even door elkaar en voeg nadien het schuim toe.

OntwikkelingOpvoeding 10 januari Je zult ervaren dat deze slijm niet plakkerig is en lekker fris aanvoelt. Laat Opmerkingen Zien Close Comments. Probeer het maar eens als je cao detailhandel mode 2020 of kleuter een periode heeft dat hij of zij regelmatig boos,verdrietig of opstandig is.