Inhoud prisma berekenen online

Geplaatst op: 27.09.2020

Sluit venster Contact Neem contact met ons op. Was dit artikel nuttig? Hulp nodig met je huiswerk?

Als je weet dat het grondvlak een oppervlakte heeft van 10 en de hoogte van de prisma 3 is, kan je de formule invullen. Bepaal de hoogte. Bepaal de oppervlakte van het basisvlak. Stel, de hoogte van dit driehoekig prisma is 7 cm. Berekenen van het volume van een rechthoekig prisma.

Geef jouw antwoord in kubieke eenheden.

Gebruikersportaal Verras me. Gebruikersportaal Verras me. Aanmelden Facebook. In dit artikel: Stappen. Espaol: calcular el volumen de un prisma triangular.

Bezoekadres Lopendediep 5 NV Groningen. Het aantal ribben van een prisma kan je berekenen door het aantal hoeken van het grondvlak keer 3 te doen. Een prisma is een figuur dat twee gelijke en evenwijdige vlakken heeft en een aantal andere vlakken.
  • Het uiteindelijke antwoord is cm 3.
  • Het uiteindelijke antwoord is cm. Vergeet niet de uitkomst in vierkante centimeters te vermelden, want je werkt met oppervlakte.

Bahasa Indonesia: Mencari Volume Prisma. Een voorbeeld is "a x a x a". De hoogte van de prisma is 12,5. Português: Calcular o Volume de um Prisma. Let op: JavaScript is benodigd voor deze inhoud. Gebruikersportaal Verras me! Hulp nodig met je huiswerk?

  • Dan is het vlak waar hij op staat het grondvlak. Het uiteindelijke antwoord is cm.
  • Vergeet niet om de uitkomst op te schrijven in kubieke eenheden; je werkt met inhoud. De inhoud van de prisma is

Een prisma heeft meerdere hoeken in het grondvlak en bovenvlak. Chadd een bericht. Ribben van een kubus en een prisma. Gebruikersportaal Verras me. Vermenigvuldig het getal tweemaal met zichzelf voor het kubieke getal.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Gerelateerde artikelen. Dat is de eerste stap bij het bepalen van de oppervlakte van de basis; in het geval van een driehoekig prisma is dat een driehoek. De hoogte is dat deel van het rechthoekige prisma wat rechtop staat.

Een prisma, dat kan soms nog een best lastige vorm zijn. Sluit venster Contact Neem contact met ons op. Bepaal de hoogte. Methode 4 van Meer ideen .

Wat is een prisma?

Bepaal de oppervlakte van het basisvlak. Bepaal de hoogte van de driehoek door de lengte van een lijn haaks op die basis te bepalen. Tips en waarschuwingen.

Het uiteindelijke antwoord is 27 cm, inhoud prisma berekenen online. Beschouw dit als het bepalen van knutselen met een doos oppervlakte van de 5 inhoud prisma berekenen online die samen een regelmatige polygoon vormen.

Gerelateerde artikelen. Categorien: Wiskunde. Een voorbeeld is "a x a x a". Je hoort altijd kubieke eenheden te gebruiken bij het berekenen van een volume, omdat je werkt met driedimensionale objecten. Bepaal de hoogte van de driehoek door de lengte van een lijn haaks op die basis te bepalen. Dan vermenigvuldigen we 6 cm 2 met 10 cm om de inhoud van het driehoekige prisma te bepalen.

Een prisma, dat kan soms nog een best lastige vorm zijn!

Om de oppervlakte van deze driehoekige basis te bepalen deel je 12 cm 2 door 2. Gerelateerde artikelen. Bepaal de breedte. Oefenen met het berekenen van de inhoud van een prisma?

Hoe je het grondvlak berekent hangt af van de vorm van het grondvlak. Gebruikersportaal Verras me. Een prisma heeft een rechthoekig grondvlak van 20 x 4.