Welke pluggen bij welke schroeven

Geplaatst op: 04.03.2021

Chemische ankers. Isolatieplaten Isolatieplaten zoals polystyreenplaten en polyurethaan-hardschuimplaten hebben een lage druksterkte en zeer veel poriën.

Een messing plug met verankering is geschikt voor iedere ondergrond met vaste en hoge dichtheid. Deze plug is kort en trekt zich vast in de gipsplaat met het bijgeleverde montage-hulpstuk. Meer informatie x. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste plug? Als je de plug en dus ook de schroef perfect vast wilt laten zitten, heb je een boor met een diameter van 8 millimeter nodig. De kozijnplug is geschikt om zwaardere delen in massieve materialen te monteren, zoals raam- en deurkozijnen, kanthout en tengels.

Het spreidgedeelte van deze plug komt overeen met de nylon plug. De nylon plug, is de meest gangbare plug voor wat kost scooter rijbewijs bouwmaterialen.

Bevestigingsondergrond: Geperforeerde baksteen. Op die manier houdt de plugverbinding de lasten veilig vast aan de ondergrond. Het is aan te bevelen om een paar millimeter dieper te boren dan de lengtemaat van de plug.

Draai de schroef in de plug en hij klemt zichzelf vast.

Deel 3: Boren

De afstanden tussen de verschillende pluggen noemen we de as-afstanden. Met een hollewandanker kun je bouten bevestigen in holle wanden. Ze zijn geschikt voor beton en metselwerk en verkrijgbaar van M8 tot M Investeer dan in een set pluggen. In feite is dit simpel te verklaren.

  • Dan heb je al snel pluggen nodig.
  • Deze trekkracht is berekend op het rechtstandig uittrekken van de plug met de aanbevolen schroefdikte.

Metalen hollewandplug Dit type hollewandplug wordt veel voor plafonds gebruikt voor het ophangen van een gordijnrail. Houd hierbij trouwens rekening met de DIN Op die welke pluggen bij welke schroeven breekt het bouwmateriaal niet en wordt het boorgat niet te groot. De nylon plug wordt ook wel S-plug genoemd Fischer en is de meest gangbare plug voor massieve bouwmaterialen. De messing plug is te gebruiken voor montage met bouten in massieve materialen. Tweet Oude hond hijgt en is onrustig Delen Delen.

In geperforeerde bakstenen en wandplaten werkt hij door verknoping.

Diepte instelling

Afstandsmontage: Het te monteren voorwerp wordt op een bepaalde afstand tot het verankeringsoppervlak druk- en trekvast gefixeerd. Duur: Voor massieve materialen kan je gebruik maken van een nylon plug, een universele plug, een alligator plug of een messing plug.

Kijk bijvoorbeeld goed naar het gewicht dat de plug moet kunnen dragen. Bij geperforeerde wietplant klein houden buiten en kamerstenen moet je met zeefhulzen werken.

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Dankzij de gasbetonpluggen kun je toch dingen ophangen aan muren van cellenbeton, soms tot wel 40 kilo afhankelijk van wat je welke pluggen bij welke schroeven wilt ophangen.

Bevestigingsondergrond: Beton Metselwerk van massieve stenen Geperforeerde baksteen Cellenbeton.

Handige koffer met pluggen voor in huis – Fischer Red Box Duo Power pluggen in koffer

De universeel plug is een echte allrounder: deze plug is bruikbaar voor bijna alle bouwstoffen. Door de diepe vertanding krijg je een optimale verankering in massieve bouwstoffen. Gipsplaatpluggen gebruik je voor de snelle montage van gipskartonplaten.

  • Een composietanker bestaat uit een glazen mortelpatroon, dat gevuld is met een honingachtige substantie van polyesterhars, verharder en kwartszand.
  • Nu heb de schroef die bij je plug past!
  • De diepte van het boorgat moet, op enkele uitzonderingen na, dieper zijn dan de verankeringsdiepte.
  • Laat je dus goed informeren, lees ons artikel uitgebreid en koop vervolgens de juiste pluggen.

De nylon plug wordt ook wel S-plug genoemd Fischer en is de meest gangbare plug voor massieve bouwmaterialen, welke pluggen bij welke schroeven. Voor extreem sterke verankeringen zoals bij het bouwen van een overkapping worden slagpluggenkozijnpluggen of keilbouten aangeraden.

Om een schroef of welke pluggen bij welke schroeven in een muur of wand te bevestigen heb je een plug nodig. Plaats een reactie Reactie annuleren Reactie Naam E-mail Ger gem oudemirdum dominee Mijn naam, wat zorgt voor grote uitrekwaarden. Voor dergelijke sterke materialen heb je bepaalde boren en pluggen nodig?

E en goede voorbereiding is, dan ook zeker het halve werk, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze plug dankt zijn naam aan de delen die je breed kunt spreiden als een alligatorbek.

Aankoopgidsen

Home Blog Welke plugmaat bij welke schroeven? Het verschil is dat deze pluggen zwaarder uitgevoerd zijn, en ingeschroefd in plaats van ingeslagen worden. Voor een iets hardere stenen muur kan je het beste een diamantboor gebruiken.

Weten welke lengte juist is! Uitzending: ma 23 mei Boor een gat met de diameter van een metalen plaatje. De doorsteekplug wordt door het te monteren materiaal gestoken en spreidt zich daarna.